ValNet

valnet_logo2ValNet is gespecialiseerd in ouderen en valpreventie. Met het ouder worden stijgt de kans op vallen. Ongeveer één op de drie 65-plussers valt jaarlijks minstens één keer. Dat kan nare gevolgen hebben. Het is dus erg belangrijk om valongelukken zo veel mogelijk te voorkomen.

ValNet brengt in ongeveer 30 minuten, samen met de cliënt, het valrisico in kaart. Hierdoor wordt inzichtelijk of iemand een laag, gemiddeld of hoog risico heeft om te vallen. Ook wordt duidelijke welke factoren een rol spelen. Denk daarbij aan mobiliteit en evenwicht, duizeligheid, medicatiegebruik, incontinentie, valangst, slecht zien, voeten en schoeisel, woonomgeving en gedrag. Dit soort zaken worden beoordeeld aan de hand van vragen en korte testjes. Het inzicht geven in valrisico’s gebeurt in een persoonlijk gesprek dat plaats vind door een therapeut aangesloten bij ValNet.

Wilt u meer informatie over ValNet of u aanmelden? Neemt u dan gerust contact op met Ergotherapie Best-Oirschot. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van ValNet.